Location: Glasnevin, Dublin 11 | Typology: Extension & Refurbishment to Edwardian house | Status: Completed 2018 | Area: 50sqm refurbishment & 32sqm extension | Keywords: Zinc standing seam, window seat, mono pitch 

Description  

Extension & Refurbishment to semi-detached house 
The client’s brief was to reorganise and refurbish the ground floor of their late Edwardian 1920’s Alexander Strain built home in addition to designing an extension to accommodate a large family room which had direct access to the rear garden. This was achieved by designing a building form which responds to the garden shape, identifies key views and maximises the site's orientation. We created a link space deep within the plan to house a utility room and bathroom. The walls of this link space were painted in a muted colour to signify the reduced importance of these ancillary rooms and to create a contrast between these transient darker spaces and the naturally lit extension. Creating a visual and physical link to the refurbished dining room and entrance hallway was paramount to the successful outcome of the project. 

Client Comments: 

We worked with Goodwin + Lee on our house extension and refurbishment in Glasnevin. We had a hotchpotch of a drawing made by ourselves which he sorted out really well to give us exactly what we wanted. His little touches in various parts of the plan delivered an extension that we are delighted with.  
 
His overall thinking helped us to significantly improve what we would have had if we had kept going without him. There was no question on the design that he did not help us with. We were delighted with the service he offered, and would highly recommend him for architectural and interior design work. 
Our site uses cookies. For more information, see our cookie policy. Accept cookies and close
Reject cookies Manage settings